◈ Hahmokaarti

» Loop de Loop «
Nimi: Loop de Loop. Kutsumanimi Loop tai Loopie.
Ikä: 5 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Lyhytkarvaisen collien ja saksanpaimenkoiran risteytys.
Ruumiin koko: Suunnilleen saksanpaimenkoiran kokoinen.

Ulkonäkö: Loopin turkki on ruskea harmain kuvioin. Sen kuono on vaaleanpunainen, ja silmät oranssihtavankeltaiset. Häntä kiertyy selän ylle, ja onkin useimmiten selän yläpuolella, vaikka Loop suoristaakin sen välillä.

Luonne: Loop on lujatahtoinen ja hyväntuulinen, eikä tätä ole edes kirous tai putoamisenpelko muuttamaan. Loop kuitenkin säikkyy hyvin avaria alueita, peläten putoavansa. Se on päättänyt löytää syyn epäonniseen kiroukseensa, ja on päättäväisenä koirana valmis lähes mihin vain, mitä kohtalo eteen heittää. Loop nauttii seurasta ja matkustelusta, ja sillä on paljon ystäviä eri puolilla maata.

Menneisyys: Loop oli viettämässä erään tuttavalaumansa kanssa näiden vuotuista keväänjuhlaa. Meno oli hauskaa, kuten aikaisempinakin vuosina, mutta juhlan loppuessa ja Loopin lähtöä tehdessä tämä näki sokaisevan valon.

Seuraavaksi se jo huomasi putoavansa, ja kolahti kallionseinämään. Kauhukseen Loop huomasi pudonneensa pystysuoraa seinämää vasten. Onneksi paikalla sattui olemaan vielä muutama henkilö, myös aasialaisperäinen ystävä, joka antoi Loopille oman riipuksensa, ja kiinnitti siihen loitsun, joka pitää kirouksen poissa. Loop huomasi seisovansa jälleen tukevasti oikealla maankamaralla, mutta pelko että sama tapahtuisi uudestaan peruuttamattomalla tavalla kannusti koiran etsimään vastauksia.

Kirous: Loopin painovoima on kirouksen vuoksi muuttunut sivuttaiseksi. Tällä on riipus ja loitsu joiden yhteisvoimalla kirous pysyy kurissa, mutta valitettavasti loitsun kiinnitysmekanismi on melko heikko, ja lapulla onkin tapana lähteä leijumaan omille teilleen, saaden Loopin putoamaan maata myöten.

Hahmon omistaa: Detrah.

» Holla «
Nimi: Holla.
Ikä: 4 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Corgin(welsh corgi cardigan) ja Siperianhuskyn sekoitus.
Ruumiin koko: Pieni, vähän normaalia uros corgia suurempi kuitenkin.

Ulkonäkö: Melkein valkoinen, paikoiten myös pitkäkin turkki. Selässä sekä hännässä vaaleita ja tummemman harmaita laikkuja. Koiralla on isot corgimaiset korvat, joista oikea korva on lurpallaan. Kasvot ovat valkoiset, lukuunottamatta laikkua kuonossa kirsun lähellä ja silmien ympärillä. Uros omistaa jäänsiniset silmät - melkein valkoiset tietyttä valossa. Hollan kirsu on myös laikukas - ei siis täysin musta.

Luonne: Hyperaktiivinen ja helposti hermostuva kaveri, taipumusta paniikkihäiriö -käyttäytymiseen, joka lähellä ääripistettä laukaisee kirouksen. Jos joku muistaa pakottaa Hollan paikoilleen ja osaa rauhoittaa häntä, paniikkihäiriö menee ohitse. Hollalla on tapana hymistä itsekseen - tämä rauhoittaa hiukan tämän mieltä. Jos joku toinen hyräilee lähellä, on Hollan silloin todella helppo olla. Muuten Holla on huumorintajuinen ja avulias kaveri. Uros välittää paljon kanssaan kulkevista ja tuntee suuria omantunnon tuskia kohtauksistaan. Holla kun ei tahdo kellekkään pahaa.

Menneisyys: Holla on Corgin äitinsä ja satunnaisen valkean siperianhyskyn vahinkolapsi. Hollalla oli myös pikkuveli, mutta tämä kuoli jo nuorena Hollan paniikkihäiriön puhkeamisen aikoihin. Holla syyttää itseään veljen kuolemasta, koska veli kuoli tämän saadessa ensimmäistä kertaa ulvontakohtauksen. Veljellä oli synnynnäinen sydänvika ja täten se ei kestänyt isoveljen äärimmilleen mennyttä sairaskohtausta.

Kirous: Korvia vihlova ulvonta. Paniikkihäiriön mennessä äärirajoille, Holla aloittaa korvia vihlovan ulvonnan, joka saa lähellä olevat kierimään kivusta (tuntee suunnatonta kipua myös itse ulvonnan aikana). Holla täytyy tässä tilanteessa vain saada pysymään paikoillaan ja vähintäänkin hymistä rauhoittavasti Hollan lähellä. Pehmeä laulaminen on tehokkain tapa saada kohtaus loppumaan. Ulvonnasta toipuminen vie hetken ja Holla on hyvin huonovointinen ja häntä täytyy auttaa liikkumisessa. Ulvonta aiheuttaa valtavaa puristavaa päänsärkyä, joka jomottaa vielä tovin kohtauksen jälkeen.

Hahmon omistaa: SaQe.

» Juri «


Nimi: Juri.
Ikä: 4 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Belgianpaimenkoira malinois.
Ruumiin koko: Säkäkorkeus 65 cm.

Ulkonäkö: Juri on melko kookas rotuunsa nähden. Sen turkki on pääväriltään beige ja siinä on vihertäviä ja lilahtavia kuvioita. Vihertävä kuvio lähtee kuonon kärjestä ja päättyy hännän tyveen ja siinä on 2 "raitaa" lavan ja lonkan kohdalla. Lilahtava kuvio muodostaa maskin Jurin kasvoihin ja sitä on myös kaulassa, korvissa, tassuissa ja hännässä. Anturat ja kirsu ovat lähes mustat.

Häntä on päädystä kippuralla ja Juri pitää häntäänsä lähes aina näin. Nukkuessa ja levättäessä häntä suoristuu, jolloin se on melko pitkä.

Luonne: Juri on luonteeltaan erittäin lempeä ja huolehtivainen. Se on iloinen ja suhtautuu elämään rennosti, mutta kykenee myös tarpeen tullen käsittelemään asioita vakavasti. Juri on sosiaalinen ja nauttii muiden seurasta. Yksin se ei viihdy, vaikka tämän kirous tekeekin muiden kanssa olemisesta vaikeampaa. Juri koittaa olla aina ystävällinen kaikille ja pyrkii välttämään konflikteja puhumalla.

Rotunsa takia Juri omistaa suuren paimennusvietin ja tahtookin tämän takia pitää ystävänsä lähellä. Juri huolestuu helpolla, jos muut eivät ole tämän lähettyvillä. Muiden auttaminen on sille ilo.

Menneisyys: Jurin kirous alkoi jo tämän ollessa nuori. Se alkoi vähäisenä ja loppui aina päiviksikin. Välillä se esiintyi vain kovana päänsärkynä. Muut alkoivat kuitenkin huomata Jurissa olevan vikaa ja tämän takia alkoivat karttaa sitä. Lopulta, kun tuli ilmi, että Juri kykenee kuulemaan heidän ajatuksiaan, kukaan ei tahtonut olla tämän lähellä enää.

Jurin kirous vain voimistui entisestään ja lopulta muut kokivat parhaaksi ratkaisuksi eristää sen laumasta. Juri ei kuitenkaan pystynyt sulkemaan ääniä pois päästään edes kaukana muista ja tästä tuli todella sekava ja vihamielinenkin päässä huutavien äänien sekä riipivän päänsäryn takia.

Kirous: Juri kuulee jokaisen lähettyvillä olevan ajatukset, eikä pysty sulkemaan niitä pois. Tämä aiheuttaa huonovointisuutta, kovaa päänsärkyä ja sekavuutta. Kuitenkin, jos Juri ei keskity kuuntelemaan, äänet kuuluvat päässä lähinnä vain jatkuvana voimakkaana taustakohinana. Sanoja sen on lähes mahdoton erottaa.

Jurin koru kuitenkin sulkee äänet pois ja tämä kuulee ainoastaan sen ajatukset, kehen se sillä hetkellä eniten keskittyy. Keskustellessa jonkun kanssa sen onkin vaikea erottaa ajatukset ja puheet keskenään ja se saattaa vahingossa vastata ajatuksiinkin. Juri pyrkiikin keskittymään tasaisesti kaikkiin, jottei kuuntelisi jatkuvasti vain yhden ajatuksia.

Juri pystyy myös suuresti keskittyessä siirtämään omia ajatuksiaan muille. Tämä kuitenkin vaatii paljon voimaa eikä se tee sitä kuin täysin pakollisissa tilanteissa. Liian usein käytettynä tämä olisi Jurille liian raskasta ja se voisi viedä siltä hengen.

Hahmon omistaa: Ruekii.

» Aaro «


Nimi: Aaro.
Ikä: 3 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Belgianpaimenkoiran (Malinois) sekä saksanpaimenkoiran risteytys.
Ruumiin koko: Säkäkorkeus 62 cm.

Ulkonäkö: Ruumiinrakenne muistuttaa lähinnä saksanpaimenkoiraa. Väriltään Aaro on ruskeansävyinen ja hänellä on selässään neljä ruskeaa raitaa. Hänellä on kirkkaan vihreät silmät, jotka muuttuvat vitivalkoisiksi kun hän menettää tilapäisesti näkönsä.

Luonne: Aaro on luonteeltaan arka ja vainoharhainen tämän kirouksensa takia. Kun hän unohtaa kirouksensa hetkeksi, hän on sosiaalinen ja hyväntuulinen. Kun jokin kuumottava tai muuten jännittävä tilanne tulee päälle, Aaro saattaa mennä lukkoon ja muuttua epävarmaksi.

Menneisyys: Aaro eli kolmen sisaruksensa kanssa pienessä kaupungissa katukoirana. Tämä oli heistä nuorin. He eleilivät kaupungin syrjemmällä laidalla sillan alla. He hakivat aina ruokansa kaupungista kerjäämällä ihmisiltä, kaivamalla roskikisa ja etsimällä jätteitä rakennuksien nurkilta. Eräänä päivänä Aaro havaitsi ensimmäisiä oireita kirouksesta. Se alkoi lievänä. Hänelle ilmaantui näköhäiriöitä ja kuulo heikkeni välillä. Hän sai useasti kovia migreenikohtauksia ja pahoinvointia. Hän ajatteli, että se olisi vain jotain tilapäistä. Sitten oireet pahenivat ja hän alkoi tilapäisesti menettämään kokonaan nämä aistinsa. Hän oli kauhuissaan, sillä ei tiennyt mistä se johtui. Aaro oli levoton ja halusi saada apua tähän vaivaan, mutta sisarukset eivät paljoa jaksaneet miettiä asiaa. He vain sanoivat että hän on joko vain vähän ''päästään sekaisin'' tai että se on vain joku ohimenevä tauti. Aaro ei enää jaksanut vaivata sisariaan tällä ''taudillaan'', vaan hän päätti eräänä yönä lähteä yksin etsimään apua tähän vaivaansa. Hänellä ei siis ole mitään tietoa että kyseessä on kirous. Hän luulee että hänellä on jokin sairaus joka tarvitsee hoitoa.

Kirous: Aaro menettää välillä kuulonsa ja/tai näkönsä. Kun hän menettää kuulonsa, kaikki äänet menevät sekaisin ja kuuluvat tavallista kovempaa, kuulostaa siis lähinnä melulta. Samalla Aaro kuulee voimistuvaa tinnituksen tapaista piippausta, joka tuo hänelle erittäin voimakasta päänsärkyä, joka säteilee selkärankaa pitkin koko kehoon, kunnes tämä menettää kuulonsa kokonaan. Kun hän menettää näkönsä, ympäristö alkaa näyttämään hänen silmissään sumuiselta, ja pikkuhiljaa entistä valoisammalta. Ympäristö muuttuu niin kirkkaaksi, ettei tämä enää näe mitään, ja sokaistuu. Myös Aaron pupillit häviävät ja silmistä tulee kokonaan valkoiset. Näön ja/tai kuulon poisjääminen kestää yleensä onneksi vain muutama minuutti, korteintaan 5 min. Näiden kohtauksien aikana hän saattaa menettää jopa tajuntansa. Hänen täytyy vain pysyä rauhallisena kohtauksen aikana. Jälkeenpäin Aaro on erittäin huonovointinen ja saattaa oksennella.

Hahmon omistaa: BloodySmile.

» Ruori «


Nimi: Ruori.
Ikä: 1,5 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Schipperke.
Ruumiin koko: Pieni, säkäkorkeus n. 30 cm.

Ulkonäkö: Ruori on hyvin tyypillinen rotunsa edustaja: pienikokoinen ja mustaturkkinen, sekä kiilamainen pää pystykorvineen ja ruskeine kiilusilmineen. Tiheä karva muodostaa pään ympärille selkeän ”kaulurin”, jota kaulalle kiedottu köysi entisestään korostaa, sekä takajalkoihin ”housut”. Ruori on syntynyt hännättömänä.

Kaulaköysi on solmittu niskan taakse suurella puuhelmellä, jonka läpi köyden päät on kiristetty. Kasvojen arvet kielivät niistä kerroista, kun Ruori on tunkenut kuononsa väärään paikkaan ja saanut nenilleen.

Yleensä Ruorin turkki on melko sileä, joskin satunnaiset roskat tai lehdet saattavat täplittää karvaa sieltä täältä. Hermostuessaan hänen turkkinsa pörhistyy enemmän ja etenkin selkäkarvat törröttävät pystyssä.

Luonne: Ruori on hyväntuulinen, innokas ja väsymätön pikkukoira. Hän on hyvin seurallinen eikä ujostele olla huomion keskipisteenä, mutta hän on kaikkea muuta kuin itsekeskeinen: hän haluaa tulla kaikkien kanssa toimeen ja varmistaa, ettei kukaan jää ulkopuoliseksi. Yltiöpäisen ystävällinen uros voi vaikuttaa joidenkin mielestä jopa tunkeilevalta ja hän tuntuu joskus unohtavan, mitä tarkoittaa henkilökohtainen tila. Ruori ei pidä konflikteista ja mieluummin väistää arkaluontoisen aiheen kuin ottaa riskin pahoittaa jonkun mielen.

Tämä energinen pikkukoira pursuaa uteliaisuutta ja tutkii jatkuvasti ympäristöään, joskus vähän liiankin innokkaasti. Ruori ei epäröi tunkea kuonoaan joka paikkaan ja tarvitsee usein järjen äänen rinnalleen pitämään hänet aisoissa. Kuten arvata saattaa, hän joutuu usein hankaluuksiin ”toimi ensin, mieti sitten”-luonteensa vuoksi. Toisaalta tämän ansiosta Ruori on jo nähnyt ja kokenut kaikenlaista, ja omaa paljon kokemusta ja tietämystä ikäisekseen.

Toiminnanjanoinen uros pitkästyy helposti eikä ole mikään kärsivällisyyden esikuva. Ruori kärsii ajoittain keskittymisvaikeuksista eikä välttämättä pysähdy kuuntelemaan muiden mielipiteitä siitä, miten tulisi toimia seuraavaksi. Hän mieluummin kokeilee ja improvisoi kuin pysähtyy järkeilemään ja tekemään suunnitelmaa. Hän ei kuitenkaan aiheuta hankaluuksia tahallaan ja on kyllä pahoillaan, mikäli häntä nuhdellaan päättömästä toiminnasta.

Sisua ja rohkeutta Ruorilta ei puutu ja hän on valmis mitä huimapäisimpiin suorituksiin. Siinä missä moni muu on vielä epäröimässä sillan kestävyyttä, Ruori kiitää jo toiselle puolelle. Seurallinen pikkukoira kiintyy helposti uusiin tuttavuksiin, minkä ansiosta hänellä tuntuu olevan tuttuja joka nurkan takana. Reipas ja uskollinen Ruori on valmis vaarantamaan henkensä tosiystäviensä puolesta, mutta kaikki eivät toimi näin. Joskus Ruori voi tuntea olonsa loukatuksi, jos ystävä ei olekaan samalla tavoin valmis ottamaan riskejä hänen vuokseen. Ruorilla on vielä paljon opittavaa ja hän yrittää muistuttaa itseään, etteivät kaikki ole yhtä urheita tai lojaaleja. Onneksi hän ei ole pitkävihainen ja mieluummin tekee sovinnon kuin kantaa kaunaa.

Menneisyys: Ruorin molemmat vanhemmat olivat nuoruudessaan laivakoiria ja viettivät paljon aikaa seikkailuillaan, joiden varrella he myös kohtasivat toisensa. Asetuttuaan aloilleen eräälle meren äärellä sijaitsevalle luolalle he perustivat perheen. Pentueeseen kuuluivat Ruori sekä hänen kolme sisartaan, kaikki nimetty merihenkisesti vanhempien menneiden seikkailujen mukaan. Ruorin lapsuus oli tavanomainen mutta onnellinen: huolettomia päiviä rannalla telmien, kaloja pyytäen ja vanhempien tarinoita kuunnellen.

Siinä missä kaksi muuta sisarta viihtyivät hyvin aloillaan, Ruori ja yksi sisarista olivat perineet äitinsä sammumattoman seikkailunjanon, joka oli saanut tämän nuoruudessaan taivaltamaan halki merien ja mannerten. Niinpä oli luontevaa, että he kävivät nopeasti levottomiksi ja halusivat lähteä etsimään uusia seikkailuja kauempaa kotoa. Vanhemmat ymmärsivät tämän ja jopa kannustivat pentujaan lähtemään matkaan heti, kun he olivat varttuneet tarpeeksi. Isältään perimä kaulaköysi ja rakkaudentäyteiset muistot mukanaan Ruori hyvästeli perheensä ja lähti siskonsa kanssa matkaan.

Ruori ja hänen siskonsa erkanivat ajan kuluessa omille teilleen, mutta toivottivat toisilleen onnea matkaan hyvissä väleissä. Nyt Ruori on matkannut yksin jo jonkin matkaa, etsien uusia seikkailuja, mutta myös uusia ystäviä joiden kanssa jakaa ne. Uroksen kirous on alkanut nousta esiin hänen itsenäisillä matkoillaan.

Kirous: Ruorilla on pakkomielle korkeita paikkoja kohtaan. Hänellä on hellittämätön tarve kiivetä jonkin maanpintaa korkeamman asian päälle, oli se sitten pöytä, kivenlohkare tai puun oksat. Hän saattaa nousta jopa toisen koiran päälle, jos lähistöllä ei ole muuta koroketta. Maanpinta saa hänet levottomaksi ja hän saattaa alkaa näykkiä itseään tai muita hermostuksissaan. Kuopat ja maanalaiset tunnelit ovat Ruorille äärimmäisen ahdistavia, jolloin hän saattaa alkaa purra itseään jo vakavammin seurauksin. Useimmiten uroksen näkee kiitämässä puunoksalta toiselle tai hyppelemässä kiviä pitkin, ja kirouksen ansiosta hänestä on tullut loistava kiipeilijä.

Hahmon omistaa: Kawamaru.

» Seth «


Nimi: Seth.
Ikä: 3 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Sekarotuinen
Ruumiin koko: Säkäkorkeus 70 cm.

Ulkonäkö: Seth on melko suurikokoinen ja tällä on voimakas keho. Sethin turkki on vaaleanruskea, ja hänen kasvoissaan valkoisia “pisamia”. Selässä, niskassa ja hännässä tällä on myös valkoisia raitoja.

Kirsu ja silmät ovat ruskeat ja korvat ovat revityt ja arpiset. Pitää usein punaista pipoa peittämässä korvia ja arpia.

Luonne: Seth on säyseä, hiljainen ja kohtelias tyyppi, joka on lähimmilleen uskollinen ja luotettava. Hän on varsin sosiaalinen ja tykkää kuunnella toisten juttuja, kiintyen muihin nopeasti ja lukien muita hyvin. Hänellä on pieniä luottamusongelmia tosin, eikä tahtoisi turvautua toisiin paljoa. Seth ei ole väkivallan ystävä, mutta hänellä ei ole ongelmia itsensä tai muiden puolustamisessakaan, jos tilanne sitä vaatii.

Menneisyys: Seth eli uskonnollisessa pikku laumassa perheineen. Tällä oli monta sisarusta, joista usein piti huolta yksinään. Hänellä oli vakiintunut paikka yhteisössä, mutta kirouksen ensivaikutukset järkyttivät muita ja häntä alettiin välttelemään. Kirouksen yltyessä pahemmaksi, hän kävi yhden pikkusisarensa kimppuun ärsyyntyessään. Vaikka vammat eivät olleet vakavia, päätettiin hänen olevan liian suuri riski muille. Hänestä alkoi myös kiertämään huhuja kuinka tämä oli riivattu. Laumalaiset päättivät ottaa oikeuden omiin käsiinsä ja häätää Sethin pakolla pois.

Viimekuukaudet Seth on lähinnä vaellellut paikasta toiseen ja tullut tutuiksi kirouksensa kanssa.

Kirous: Sethin kirous vaikuttaa hänen käyttäytymiseensä, eikä ole ollut tällä kovin pitkään. Hänestä muuttuu muiden läsnäollessa hyvin vihainen ja hermoheikko, ja käytös voimistuu mitä pidempään hän viettää aikaa muiden kanssa.

Seth tiedostaa tilanteen, mutta ei voi asialle juuri mitään. Hän on oppinut hillitsemään kirousta vähän, mutta voi joskus saada vahvoja raivonpuuskia jolloin menettää lähes kaiken hallinnan itsestään. Kirous laantuu hänen ollessa yksin, siihen kuitenkin riittäen vain se ettei hän itse tiedosta muita joten lähellä saattaa silti olla toisia.

Hahmon omistaa: Noeipas.

Sarjakuvasta poistuneet hahmot

Vanhat hahmokuvat

Tehnyt Berneri.

○ ◎ ◉ Vuorossa: | Deadline: ◉ ◎ ○