◈ Hahmokaarti

► Laika ◄

Nimi: Laika
Ikä: 4 vuotta.
Sukupuoli: Narttu.
Rotu: Sekarotuinen koira.
Ruumiin koko: Suunnilleen saksanpaimenkoiran kokoinen.

Ulkonäkö: Laikalla on Harmaa turkki vaalein ja lähes mustin kuvioin. Sillä on puolilupat korvat, otsaharjas ja hieman niskaharjasta. Laikan silmät ja polkuanturat ovat ruskeat.

Luonne: Laika on rauhallinen ja tyyni koira. Se yrittää pitää itsensä kasassa hankalissakin tilanteissa, ja osaa useimmiten miettiä rauhassa ratkaisun senhetkiseen ongelmaansa. Laika saattaa kuitenkin todellisessa vaaratilanteessa tai pahasti pelästyessään mennä tolaltaan, jäätyen aivan täysin.

Hahmon omistaa: Detrah.

► Leith ◄

Nimi: Leith
Ikä: 4 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Sekarotuinen (Löytyy ainakin alaskanmalamuuttia, laikaa ja kultaistanoutajaa).
Ruumiin koko: Keskikokoinen pystykorva. Säkä noin 62cm. Muistuttaa ulkoisesti eniten malamuuttia. Tuuhea- ja paksu turkki.

Ulkonäkö: Väriltään kullankeltainen/ruskea ja valkoinen. Mustaa löytyy otsan pallokuvioista ja vasemmanpuolen reiden kuviosta (huom! kuvio on tosiaankin vain vasemmalla puolella, muuten koiran kuviot ovat suht. identtiset peilikuvat). Kuviot näkee parhaiten kuvasta. Huomioitavaa on, että Leith on puolisokea. Hän ei siis näe oikealla silmällään. Silmää voi pitää auki, mutta tällöin se on vain harmaan utuinen ja 'pupilliton'. Leith pitää ulkonäkösyistä ja mukavuuden takia silmää kiinni. Vasen silmä on tummanruskea, lähes musta.

Luonne: Leith on perus ystävällinen ja tavallinen uros. Tämän käytös on hillittyä ja sovittelevaa, eikä poika yleensä haasta riitaa. Mikään herrasmies hän ei kuitenkaan ole ja yleensä tämä on surullisen välinpitämätön ja piittaamaton. Myötätuntoa ei kovin uskottavasti heru ja yleisesti ottaen poika on kiltti ihan siksi, ettei piittaa hankaluuksista. Laiskaksi häntä ei voi kuitenkaan sanoa, hän ei oikeastaan vain innostu juuri mistään. Kaiken lisäksi hän on epävarma ja etenkin pimeällä pojasta tulee helposti äkkipikainen ja äreäkin. Pinna venyy yleensä pitkälle ja poika jaksaa vaikka mitä ärsyttävää pienen marinan voimin - mutta pimeydessä ääni nousee herkästi ja hän ei jaksaisi millään sietää olotilaansa.

Leithin suurimpia pelkoja on menettää näkö kokonaan ja oikeastaan puolisokeutensa takia hänestä on tullut kyynisempi, kuin sisimmiltään oikeasti onkaan. Mainitkoon, että poika pelkää myös tulta ja sitä nähdessään saattaa laamaantua tyystin.

Menneisyys: Syntyi ihmisperheeseen sekarotuisten vanhempien vahinkopentueeseen. Hylättiin melko pian läheiseen metsään, vain parin sisaren saadessa kodin. Kävipä kuitenkin onni, sillä pentujen isä oli alkujaankin villikoira. Isä otti Leithin ja tämän kaksi veljeä huostaansa ja opetti metsän tavoille. Jo pentuna pojalla oli sisariaan huonompi näkö ja leikit eivät jaksaneet innostaa nuorukaista. Parin vuoden iässä sattui vieläpä valitettava onnettomuus ja syttyi pienehkö metsäpalo. Tapahtuma oli kohtalokas Leithille, sillä tämä menetti toisen silmänsä näön ja isänsä, tämän pelastaessa pojan kaatuvan puun alta (arvet tulivat siitä, kun oksa nirhaisi ja liekit sokaisivat.) Kesti kauan ennenkuin poika sai jälleen koottua itsensä ja nykyään, kenties pienen traumojen turvin, poika vaeltaa ja eläilee rauhassa itsekseen.

Hahmon omistaa: Biffe.

► Zack ◄

Nimi: Zack.
Ikä: 3 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Sekarotuinen.
Ruumiin koko: Keskikokoinen, Irlanninsetterin kokoluokkaa.

Ulkonäkö: Zackin turkki on lyhyttä kaikkialla muualla paitsi niskassa ja hännässä. Häntä on katkennut tappelussa kun Zack oli pieni. Zackin vasen korva on repaleinen, tappelujen seurausta sekin.

Luonne: Zack on melko hankala tapaus. Itsekeskeinen, omahyväinen, jopa ilkeäksi häntä on kutsuttu. Zack kuvittelee olevansa aivan eri liigassa kuin kaikki muut, ja kyllä ilmoittaa jos joku häntä häiritsee. Zack saa näin paljon riitoja aikaiseksi, mikä tosin Zackin mielestä on vain hyvä. Joskus riidat äityvät tappeluiksi, ja Zackin arvista huomaa että tappeluita kyllä syntyy melko usein. Zack on hyvä tappelemaan, johtuen hänen menneisyydestään kulkukoirana. Zack on aivan hulluna narttuihin, ja tekee kaikkensa hurmatakseen ne. Zackista tuleekin kauniin nartun nähdessään oikea unelmasulhanen.Zack on siis perinteisesti se porukan gangsteri :D Mutta ei Zack kumminkaan täysin sydämetön ole. Se on ensimmäisenä syöksymässä auttamaan hädässä olevia, ja on kiltti koirille joita ei tunne eikä koe uhkana. Zackin luonne alkaa puskea esiin vasta kun hänet on tuntenut jonkun aikaa.

Menneisyys: Zack syntyi kadulla, ja hänen äitinsä kuoli Zackin ollessa puolivuotias. Zack kuljeskeli syrjäisillä kaduilla, kunnes muutaman muun kulkukoiran lauma löysi sen. Ne huolehtivat Zackista, ja kasvaessaan Zack nousi lauman johtoon. Lauma varasteli ihmisten ruokia kahden vuoden ajan, ilman kiinnijäämistä. Sitten kerran Zack erehtyi puraisemaan kauppiasta kädestä, ja seuraavalla varkausreissulla ihmiset olivat varautuneet. Koko Zackin lauma napattiin, mutta Zack pääsi pakoon. Se tunsi niin suurta häpeää siitä että Mahtavan Zackin lauma oltiin napattu, että se lähti kaupungista. Siitä lähtien se on kierrellyt maita ja mantuja etsien itselleen uusia alaisia.

Hahmon omistaa: Jamppa.

► Jay ◄

Nimi: Jay (lausutaan englantilaisittain).
Ikä: 3 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Bordercollie.
Ruumiin koko: Rotunsa kuvauksen mukainen, keskikokoinen, solakka koira.

Ulkonäkö: Jay on aika lailla normaalin bordercollien näköinen, mutta ruskein merkein. Turkki on pehmeää ja pitkää varsinkin kaulan ympärillä, poskilla, jaloissa ja vatsassa. Oikeasti ruumiinrakenne on melko hintelä ja solakka, mutta pitkähkö turkki saattaa antaa hiukan toisenlaisen kuvan. Koira on rodunomaisesti nopea ja kestävä. Kirsu on tummanruskea, polkuanturat vaaleanpunertavat ja silmät kirkkaan kullankeltaiset. Turkin pääväri on punaruskea/valkoinen, tarkemmat kuvioinnit kuvassa. Korvat ovat isohkot ja varsin rodunomaiset ("tupsut" korvien molemmin puolin). Vasen korva on kärjestä hiukan luppa. Korvien sisäosat ovat hiukan turkkia vaaleammat.

Luonne: Ensimmäinen kuva jonka moni Jaysta saa on itsevarma, ilmeikäs ja sanavalmis tapaus. Uros antaa mielellään muille kuvan kovapäisestä ja pelottomasta koirasta, joka olisi kokonsakin puolesta isompi kuin oikeasti. Jay olisi mielellään aina se, joka ensimmäisenä tarjoutuu vapaaehtoiseksi kun muut vielä epäröivät. Perusilme naamalla on virne ja hahmo on yleensäkin aika ilmeikäs ja äänekäs.

Mielenkiintoisin osuus Jayn luonteessa on kuitenkin että se mitä juuri luit - on vain ulkokuori. Todellisuudessa koiran kulissimaisen luonteen alla piilee erittäin pehmeä hahmo, joka välittää muista ja on oikeasti jopa hiukan arka ja hiljainen. Jay uskottelee jopa itsellensäkin olevansa millainen se todellisuudessa tahtoisi olevan. Koira teki tämän päätöksen tietoisesti selvitäkseen menneisyyden aiheuttamista ikävistä muistoista ja esittäytyy paljon "vahvempana" jotta kukaan ei pystyisi sitä enää alistamaan. Niinä hetkinä kun uros on kuitenkin yksin tai jostain syystä erittäin pahassa tilanteessa, se saattaa paljastaa todellisen luontonsa.

Yhteistä molemmille "puolille" on kumminkin se, että perimmiltään Jay ei todellakaan ole ilkeä luonteeltaan, se ei ikinä vahingoittaisi ketään muuten kuin puolustustarkoituksessa. Koira ei halua että sen kova ulkokuori särkyisi, ja se ei yleensä näytä olevan kovin tunteellinen ulospäin. Se ei silti loukkaisi muita edes henkisesti, lähinnä vain nostaisi itseään jalustalle verrattuna muihin. Tyhmä koira ei joka tapauksessa ole, vaan loppupeleissä aika laskelmoiva kaiken tämän luonnekulissin alla.

Menneisyys: Syntyi arvostetulle ja menestyneelle bordercollienartulle, jonka omistaja myi myös pentuja todella hyvinä koirina. Kasvattaja oli kuitenkin hiukan rahanahne, eikä lähtenyt pahemmin tarkistamaan millaisiin oloihin pennut oikeasti lähtivät. Paikka jonne Jay päätyi ei ollut sinänsä huono, mutta omistaja oli hiukan liioitellut kykyjään ja maatilansa kokoa. Jayn tarkoitus oli paimentaa, mutta koska sille ei ollut riittävästi tekemistä, se rupesi tekemään tuhojaan ja oli muutenkin hankala koira käsiteltäväksi omistajalle, jolla ei ollut aikaisemmin ollut yhtään vastaavaa koiraa.

Kun Jay oli n. vuoden ikäinen, omistaja päätti ettei enää ollutkaan kiinnostunut koirasta ja hylkäsi sen. Jay järkyttyi tapahtuneesta, sillä se ei ollut tajunnut tilanteen oikeaa laitaa, sillä omistaja oli muuten pitänyt siitä hyvää huolta. Nyt hän oli kuitenkin pettänyt koiran luottamuksen ja hylkäsi sen kun ei vain enää jaksanut yrittää. Uros päätyi monien käänteiden kautta rankkurille, missä olot olivat erittäin huonot, varsinkin verrattuna sen ensimmäiseen kotiin. Tämä oli henkisesti todella raskasta aikaa koiralle, ja se poukkoili paikasta toiseen, sai jopa yhden kodin välissä mutta palasi taas jonkin ajan kuluttua lähtöpisteeseen. Tässä vaiheessa koiran luonne alkoi kovettua ja se päätti ettei antaisi enää yhtä heikkoa kuvaa itsestään.

Eräänä päivänä muutama koira sai vihiä pakoreitistä. Jay kuuli juonesta ja oli ensimmäisenä mukana. Suunnitelma onnistui, ja koirat juoksivat lopulta vapauteen.

Mutta minne Jay lopulta päätyikään?

Hahmon omistaa: Johis.

► Kalifa ◄

Nimi: Kalifa.
Ikä: 8 vuotta.
Sukupuoli: Narttu.
Rotu: Pyreneittenkoira.
Ruumiin koko: Säkäkorkeus n. 70 cm.

Ulkonäkö: Kalifan turkki on takkuinen ja iän harmaannuttama. Hopeisina helminä silmissä näkyvä harmaakaihi on jo päässyt heikentämään nartun hämäränäköä ja tulee sokeuttamaan hänet vuodessa tai parissa kokonaan. Paksun kaulurin seasta erottuu metallinappien täplittämä nahkapanta. Nartun ehdoton vahvuus on fyysinen voimakkuus, joskin ikä alkaa jo painaa. Häneltä löytyy myös reippaasti nopeutta, mutta notkeaksi tai sulavaliikkeiseksi häntä ei voi kuvailla.

Kalifan perusilme on välinpitämätön, mutta hän kuulostelee ympäristöään jatkuvasti. Mustalla huumorilla maustetut huomautukset värittävät usein nartun suorasanaista puhetta. Hän ei välitä haastaa riitaa tai suuttua turhista: hän vain kertoo sumeilematta oman mielipiteensä. Kalifan ääni on kuiva ja karhea ja sanavalinnat toisinaan vanhahtavia.

Luonne: Kalifa on rehellinen, suorasukainen ja sitkeä vanha rouva, jolta ei jääräpäisyyttä puutu. Hän ei välitä mielistellä ketään eikä hätkähdä pienistä. Narttu ei jää voivottelemaan tilannetta, vaan puskee sinnikkäästi eteenpäin läpi vaikeimpienkin koettelemusten. Omanarvontuntoinen narttu ei letkauta korvaansa hienoille puheille tai lupauksille: hänen arvostuksensa hankitaan tekojen kautta. Kehut ovat Kalifan suusta harvinaisia, mutta hän tarkoittaa niitä vilpittömästi.

Vanha narttu ei ole sinisilmäinen tapaus ja suhtautuukin aina uusiin tuttavuuksiin varautuneesti. Hän on itse hyvin rehti eikä siedä valehtelevia lurjuksia. Sen sijaan perhettä ja tosiystäviä hän suojelee henkensä kaupalla: etäisen ulkokuoren alla sykkii mitä uskollisin sydän. Kalifa ei kuitenkaan unohda, jos joku pettää hänen luottamuksensa, ja hänen on todella vaikea antaa petturuutta anteeksi.

Yhteistyö muiden koirien kanssa sujuu Kalifalta mutkattomasti, kunhan suunnitelma on selvä. Hän ei anna omien mielipiteidensä häiritä yhteisen hyvän eteen tehtävää työtä, vaikkei hän pitäisikään kaikista osapuolista. Tyhjänpäiväistä komentelua Kalifa ei kuitenkaan sulata sen paremmin kuin hänen taitojensa kyseenalaistamistakaan. Kotifarmin vanhimpana ja osaavimpana lammaskoirana nartulla on konkarin asema, josta hän ei suostu luopumaan noin vain. Nuorempia koiria hän pitää lähinnä avuttomina norkoilijoina.

Menneisyys: Kalifa syntyi ja varttui lammasfarmilla, jolla hän oli sittemmin iäkkäin, mutta myös kokenein lammaskoira. Nartun päivittäiset rutiinit koostuivat isännän mukana kuljeskelusta, hänen ja kahden nuoren koiran avustuksella lampaiden paimennuksesta ja kotifarmin vahtimisesta varkaiden, susien tai muiden uhkien varalta. Kalifan elämä maatilalla oli vaatimatonta ja rauhallista - eli juuri sitä, mitä hän rakasti.

Sudet olivat käyneet ennenkin lähellä farmia, mutta eräänä päivänä Kalifa huomasi nuoren susiyksilön tunkeutuneen aitauksen sisäpuolelle. Vanha narttu ei aikaillut, vaan lähti hätistämään sutta tiehensä ja jatkoi kiihdyksissään tuon perässä metsän uumeniin. Metsässä oli kuitenkin useamman suden joukkio, joka alkoi ajaa laumatoveriaan hätistänyttä koiraa takaa. Kiitos Kalifan suuren koon sekä silkan hyvän onnen, hän onnistui pitämään sudet loitolla ja lopulta eksyttämään nuo jäljiltään. Tähän mennessä Kalifa itse oli kuitenkin myös aivan eksyksissä, mutta hän ei rohjennut palata samaa tietä takaisin ja ottaa riskiä kohdata susia uudelleen. Niinpä hän lähti etsimään toista reittiä kohti kotia, mutta - miten, sitä hän ei tiedä - hän päätyikin jonnekin aivan muualle.

Hahmon omistaa: Kawamaru.

► Ivy ◄

Nimi: Ivy.
Ikä: n. 3,5 kk.
Sukupuoli: Narttu.
Rotu: Australian koolie.
Ruumiin koko: Säkäkorkeus on tällä hetkellä n. 30 cm, mutta aikuisena n. 45 cm.

Ulkonäkö: Ivy on lyhytkarvainen pentu, jonka hiuksissa on letti oikealla puolella. Ivyllä on punaiset silmät, ruskea nenä ja ruskeat anturat, muuten turkki on valkoinen, mustaa takapuolta lukuun ottamatta. Tällä hetkellä Ivyllä on vielä puolilupat korvat, mutta ajan kanssa ne nousevat kokonaan pystyyn.

Luonne: Ivy on tyypillinen pieni pentu joka on aina valmis leikkiin. Hän on puhelias, kömpelö ja utelias, mutta vaaratilanteissa hän juoksee häntä koipien välissä karkuun. Ivyllä on eroahdistus sillä hän on aikaisemmin tottunut olemaan aina jonkun toisen seurassa.

Ivy pitää kiusanteosta – etenkin kun on kyse hänen ystävistään – eikä hän oikein osaa lopettaa hyvissä ajoin ennen kuin jotain sattuu. Ivy saattaa ruveta kiusaamaan jos hän on vihainen tai joskus ihan vain pitkästymisen takia. Kiusaamisen syynä saattaa olla jopa silkka huomionkipeys. Ivy ei kuitenkaan kiusaa ollakseen ilkeä.

Hahmon omistaa: Sesis.

► Minho ◄

Nimi: Minho.
Ikä: 3 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Italianvinttikoira.
Ruumiin koko: Säkä n. 35cm ja paino n. 5kg. Normaalin italianvinttikoiran kokoinen.

Ulkonäkö: Minholla on ruskehtavan harmaa turkki valkein kuvoin. Tällä on pitkät ja hoikat jalat. Korvat ovat taaksepäin kääntyneet. Ruumiinrakenne on pieni ja siro. Kuono on pitkä ja kapea, niinkuin italiaanoilla kuuluukin.

Luonne: Minho on lempeä ja huomionkipeä, joskin hieman pidättyväinen. Minho ei kestä yksinoloa ja siksi saattaakin panikoida helposti, joutuessaan yksin. Tämä on erittäin sosiaalinen ja tulee toimeen erilaisten koirien kanssa. Minhosta ei ole tappelijaksi, eikä riidanhaastajaksi ja tämä yrittää välttää riitatilanteet ja erimielisyydet puhumalla.

Hahmon omistaa: ZokuChoco.

► Dimitri ◄

Nimi: Dimitri.
Ikä: 4,5 vuotta.
Sukupuoli: Uros.
Rotu: Sekarotuinen saksanpaimenkoira.
Ruumiin koko: Säkä n. 67cm.

Ulkonäkö: Turkki on ruskeansävyinen ja silmät ovat vaalean vihreät, jopa vähän turkoosimaiset. Dimitrin kasvoilla on aina pieni hymy tai virne.

Luonne: Dimitrin seurassa ei koskaan tule tylsää tai pitkää hiljaisuutta. Tämä kaveri on kova puhumaan ja juttelee lähes tulkoon mistä vaan ja kenen kanssa tahansa. Hän on myös hyvin humoristinen sekä sarkastinen, ja häneltä löytyy aina jokin hyvä läppä jokaiseen tilanteeseen. Häntä on vaikea suututtaa sillä hänellä on leppoisa luonne ja suhtautuu lähes jokaiseen tilanteeseen huumorilla. Jotkin saattavat pitää Dimitriä hieman rasittavana koska hän ei välillä osaa pitää suutaan kiinni, ja myös sen takia että hän on yleensä itse se joka nauraa eniten omalle vitseilleen. Kaikesta tästä huolimatta hän osaa myös olla asiallinen sekä suhtautua vakavastikkin eri tilanteisiin. Hän ottaa aina muut huomioon ja pitää huolen siitä että kaikilla on kaikki hyvin.

Jännittävissä tilanteissa esim. tappeluissa hänen sisäinen pelkuri astuu esiin, eli hänestä ei välttämättä ole urheaksi soturiksi. Hän luulee aluksi että hän on urhea sankari, mutta kun tilanne koittaa, hän kipittää pakoon häntä koipien välissä.

Hahmon omistaa: BloodySmile.

Sarjakuvasta poistuneet hahmot

○ ◎ ◉ Vuorossa: ZokuChoco | Deadline: 29.06.2018 ◉ ◎ ○